Όλες οι ειδήσεις σε μια σελίδα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην παραγωγή κάνναβης για το Μαρόκο

0 0

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην παραγωγή κάνναβης για το Μαρόκο

Πώς έχει στηθεί το δίκτυο και ποιες διαδρομές ακολουθεί – Επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη – Πώς χρησιμοποιούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες
Την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που παράγουν ινδική κάνναβη «εξασφάλισε» το Μαρόκο, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Ναρκωτικών και Εγκλήματος, η οποία παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία αφορούν το 2017 και θεωρούνται εντυπωσιακά, καθώς η βορειοαφρικανική χώρα ξεπερνά «παραδοσιακές» παραγωγούς από την Κεντρική και Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με την έκθεση, πάνω από 47.000 εκτάρια χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κάνναβης, εκ των οποίων τα 38.000 καλλιεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η παραγωγή διανέμεται, όπως αναφέρουν τα στοιχεία, σε χώρες της Ευρώπης, κατά κύριο λόγο, αλλά και σε άλλες χώρες της Αφρικανικής ηπείρου.

Η βασική διαδρομή που ακολουθούν οι έμποροι είναι η μετάβαση μέσω της Ισπανίας και από εκεί στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και σε άλλες χώρες. Το δίκτυο απλώνεται σε ολόκληρη την ήπειρο.

Υπάρχουν δε αναφορές, ότι η διακίνηση γίνεται παράλληλα με τη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων, καθώς ένα μέρος της παραγωγής μεταφέρεται στη Λιβύη και από εκεί μέσω Ιταλίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.Πηγή άρθρου

قالب وردپرس

Loading...