Όλες οι ειδήσεις σε μια σελίδα

Θαρραλέο μωρό που γεννήθηκε με την μισή του καρδιά να λειτουργεί, επιβίωσε από δύο κρίσιμα χειρουργεία και περιμένει το τρίτο

0 0

Όταν ήταν έγκυος η μαμά αυτού του 3χρονου κοριτσιού, οι γιατροί τη συμβούλευσαν να κάνει έκτρωση, όταν διαπίστωσαν ότι το έμβρυο είχε ένα θανατηφόρο καρδιακό πρόβλημα. Παρά το ότι έπρεπε να υποβληθεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση μετά τη γέννησή του, οι γονείς του μωρού αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία στη ζωή.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι το έμβρυο είχε αναπτύξει μια θανατηφόρα καρδιακή ανωμαλία, και έδωσαν στους γονείς, όταν το μωρό ήταν 20 εβδομάδων στην κοιλιά της μητέρας του, τις εξής επιλογές: Η πρώτη ήταν να αφαιρέσουν το μωρό, η δεύτερη ήταν να αφήσουν το μωρό να πεθάνει με φυσικό τρόπο μετά τη γέννησή του, και η τρίτη να προβούν σε μια ριψοκίνδυνη χειρουργική επέμβαση καρδιάς.

Οι γονείς, η Emma Summerhill, και ο σύζυγός της, Leighton, από το Pontypridd της Νότιας Ουαλίας, ήταν τρομοκρατημένοι από αυτό που είπαν οι γιατροί, γιατί ακόμα και η επιλογή της χειρουργικής επέμβασης τους παρείχε μόνο μια μικρή πιθανότητα επιβίωσης. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν να δώσουν το μωρό τους την ευκαιρία να ζήσει.

«Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να σώσουμε το μωρό μας,» είπε η Emma στην Daily Mail. «Έπρεπε να δώσουμε στο μωρό μας μια ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι μόνο η μισή του καρδούλα δούλευε…»

Η μικρή Harriet χαμόγελα και παίρνει πόζα για τη φωτογραφία…

Όταν γεννήθηκε, είχε ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, κι αυτό οφειλόταν σε μια υπανάπτυκτη καρδιά.

Χάρη στους γονείς της και τη γενναία τους απόφαση, η μικρή Harriet αψήφησε τις προβλέψεις των γιατρών και πάλεψε μέσα από σκληρές δοκιμασίες.

Η Harriet διαγνώστηκε με πνευμονική ατρησία, λόγω της οποίας η καρδιά της δεν ανέπτυξε τη βαλβίδα που ελέγχει τη ροή του αίματος από τη δεξιά κοιλία προς την κύρια πνευμονική αρτηρία, που σημαίνει ότι το αίμα δεν έρεε από τη δεξιά πλευρά της καρδιάς.

Έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, η οποία αποτελούνταν από τρία στάδια, για να μπορέσει να ζήσει. Η πρώτη επέμβαση έγινε μέσα σε λίγες ώρες μετά τη γέννησή της, και ήταν επιτυχής. Η δεύτερη έγινε όταν η Harriet ήταν οκτώ μηνών. Σύμφωνα με την μαμά της, μετά από μερικές σοβαρές επιπλοκές, η κόρη της κατάφερε να ξεπεράσει την αρχική της επέμβαση.

Η τρίτη επέμβασή της θα γίνει όταν η μικρή πάει τριών ετών.

Σ’ αυτή τη φωτογραφία οι γονείς της Harriet γιορτάζουν τα δεύτερα γενέθλιά της…

Το ποσοστό επιβίωσης ενός ατόμου με τέτοιο πρόβλημα στην καρδιά δεν είναι απόλυτα σαφές. Ωστόσο, οι γονείς της είναι αισιόδοξοι ότι η κόρη τους θα παλέψει, αφού έχει ήδη ξεπεράσει τους περισσότερους κινδύνους στη ζωή της, όμως ακόμα ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον της.

“Είναι τόσο τρομακτικό να ξέρουμε ότι το μέλλον της Harriet είναι αβέβαιο. Δεν έχει πολλή δύναμη και κουράζεται εύκολα, όμως παλεύει με τους δικούς της ρυθμούς, έτσι ώστε να μπορεί να παραμένει πολυάσχολη και δραστήρια,” δήλωσε η μαμά της Harriet.

Η μικρή Harriet είναι τριών ετών σήμερα και περιμένει να κάνει και την τρίτη εγχείρηση καρδιάς. Η μαμά της είπε ότι θα κάνουν τα πάντα για να είναι το κοριτσάκι τους υγιές και ευτυχισμένο.

«Ξέρουμε ότι θα έχουμε πιο δύσκολες μέρες μπροστά μας, αλλά προς το παρόν, απλά την καμαρώνουμε και προσπαθούμε να περνάμε πολλές όμορφες στιγμές μαζί της,» είπε η μητέρα της.

διαφορετικόΠηγή άρθρου

قالب وردپرس

Loading...