Όλες οι ειδήσεις σε μια σελίδα

ΤΩΡΑ: Πορεία διαμαρτυρίας στην Μυτιλήνη για την μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στην Λέσβο από το εργατικό κέντρο και το ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)

0 12


Η πρώτη κινητοποίηση σήμερα στα νησιά κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Ο μειωμένος Φ.Π.Α αποτελεί κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομόνωση των κατοίκων των νησιών λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Παραμένει, γι’ αυτό το λόγο, εργατική κατάκτηση και δικαίωμα και όχι δήθεν αντιστάθμισμα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Οι λογικές ότι “πατώντας” στη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών θα πάρουμε και εμείς κάποια ψίχουλα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Οι λογικές που βλέπουν ξέχωρα το θέμα της μείωσης του συντελεστή του Φ.Π.Α από τη γενική φοροληστεία, από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο δεν πρέπει να βρίσκουν απήχηση και αποδοχή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν αγρότη, από καμία λαϊκή οικογένεια.»
Ξεσηκωμός ενάντια στα νέα μέτρα
Οργανώνουμε τον αγώνα μας, παλεύουμε – διεκδικούμε :
ενάντια στη Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. -30%.
Διεύρυνση του μειωμένου Φ.Π.Α για όλα τα νησιά.
ενάντια στη Φοροληστεία.
για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
για αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους τα 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.
να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.
να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.Πηγή άρθρου

قالب وردپرس

Loading...