Όλες οι ειδήσεις σε μια σελίδα

Απόπειρα αυτοκτονίας κοριτσιού σε περιοχή των Μεσογείων, λόγω bullying από συμμαθήτριά του!

0 7


Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της απόπειρας αυτοκτονίας, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ενός 15χρονου κοριτσιού σε παραλιακή περιοχή των Μεσογείων, εξαιτίας χυδαίων σε βάρος του αναρτήσεων από συμμαθήτριά του, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Μάλιστα το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύτηκε για κάποιες ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν πριν από τις γιορτές όταν συμμαθήτρια του θύματος άρχισε να αναρτά στο Facebook και στο Instagram χυδαιότητες οι οποίες προκάλεσαν σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα στο παιδί – θύμα.

Αφού ξεπεράστηκε το πρόβλημα της υγεία του κοριτσιού, οι γονείς των δύο παιδιών συναντήθηκαν – μετά από παρέμβαση και του διευθυντή του σχολείου τους – έδωσαν εξηγήσεις οι μεν στους δε και μάλιστα οι γονείς του κοριτσιού που είχε προχωρήσει στο διαδικτυακό bullying δεσμεύθηκαν να πείσουν την κόρη τους να κατεβάσει τις χυδαίες αναρτήσεις σε βάρος της συμμαθήτριάς της, κάτι που έγινε!

Ενώ λοιπόν όλοι πίστευαν ότι το θέμα είχε λήξει εκεί, το κορίτσι – θύτης συνέχισε τις αναρτήσεις υβριστικών και χυδαίων σχολίων σε βάρος της συμμαθήτριάς της με αποτέλεσμα το κορίτσι – θύμα να βρεθεί σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και να μην μπορεί ούτε καν να βγει από το σπίτι του ενώ οι γονείς μέσα στην αγωνία τους για το παιδί τους να ζητήσουν τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων και ψυχολόγων!

Το θέμα έφθασε να απασχολήσει – και δικαιολογημένα – και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, στο οποίο φοιτούν τα δύο κορίτσια, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του.

Τότε όμως συνέβη κάτι απρόσμενο: Ο πατέρας της μαθήτριας που είχε κάνει το bullying επιτέθηκε φραστικά με ύβρεις κατά της μητέρας του θύματος χαρακτηρίζοντας την, μεταξύ άλλων, «ψυχοπαθή» και κατηγορώντας την ότι ψεύδεται ενώ υπήρχαν όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν τόσο τις χυδαίες αναρτήσεις της κόρης του όσο και τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε το άλλο κορίτσι!

Όπως ήταν φυσικό μετά από την αντίδραση αυτή του πατέρα, το θέμα έλαβε διαστάσεις και συνήλθε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να ασχοληθεί με το ζήτημα!

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μάρτυρες στη φραστική επίθεση κατά της μητέρας του κοριτσιού – θύματος, ο πατέρας του κοριτσιού – θύτη αρνήθηκε ότι την εξύβρισε!

Μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο οι γονείς του κοριτσιού, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, φέρονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και κατά των γονέων του κοριτσιού που έκανε bullying στην κόρη τους ενώ το θέμα αποτελεί σοβαρότατο σημείο τριβής μεταξύ του συγκεκριμένου πατέρα και των υπολοίπων γονέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας είναι προβεβλημένο μέλος της τοπικής κοινωνίας ενώ το όλο ζήτημα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου!

Πηγή: notioanatolika.grΠηγή άρθρου

قالب وردپرس

Loading...