Όλες οι ειδήσεις σε μια σελίδα

Facebook, Twitter, Microsoft & YouΤube «συμμάχησαν» κατά της τρομοκρατίας

0 0


Το λόγκο της συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας | Pinterest

Οι τέσσερις κολοσσοί του διαδικτύου έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς ότι δεν έχουν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατική δραστηριότητα στις υπηρεσίες τους στο Διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τις οικογένειες των θυμάτων εναντίον τους.

Τώρα, σύμφωνα με τις ίδιες τις εταιρίες, όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν.

Ετσι, μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Πρόκειται για το επονομαζόμενο «Παγκόσμιο Φόρουμ Διαδικτύου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» και αποτελεί τη σύμπραξη των Facebook, Τwitter, Microsoft και YouΤube. Σκοπός τους είναι να διαμορφωθούν τα υπάρχοντα αλλά και τα μελλοντικά πεδία δράσης συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών.

Η συμμαχία αποσκοπεί ακόμα στο να αναπτύξει συγκεκριμένες συνεργασίες με μικρότερες εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία, κοινωνικές ομάδες και ακαδημαϊκούς, κυβερνήσεις και υπερεθνικούς φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα Ηνωμένα Εθνη για την αποτροπή της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου.

Οι εταιρείες ανέφεραν ότι το νέο φόρουμ θα στηριχτεί σε υπάρχουσες πρωτοβουλίες, όπως το Φόρουμ Διαδικτύου της ΕΕ και η Βάση δεδομένων Hash της Κοινόχρηστης Βιομηχανίας. Η εν λόγω παρακολουθεί μοναδικά ψηφιακά «δακτυλικά αποτυπώματα» για βίαιες τρομοκρατικές φωτογραφίες και βίντεο-συζητήσεις με πολιτικούς ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων κυβερνήσεων.

Πηγή άρθρου

قالب وردپرس

Loading...