Όλες οι ειδήσεις σε μια σελίδα

Επίσκεψη Ερντογάν: «Οργιάζουν» προξενείο και ψευτομουφτήδες και καλούν σε γενικό ξεσηκωμό στη Θράκη – DirtyBook

0 15

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Ειδήσεις: «Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στη Θράκη, καθώς, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην περιοχή, την Παρασκευή (07/12/2017), τόσο το τουρκικό προξενείο, όσο και οι ψευτομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης, μαζί με το μειονοτικό κόμμα DEB του Σαδίκ, καλούν σε γενικό ξεσηκωμό και κινητοποιήσεις.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα βρώμικο και προκλητικό παιχνίδι, καθώς οι γνωστοί κύκλοι της Άγκυρας επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα «εκρηκτικό» κλίμα, σε μια προσπάθεια να πλασαριστούν ως τα απόλυτα αφεντικά της μουσουλμανικής μειονότητας!

Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει λεωφορεία γεμάτα με Τούρκους, για να χειροκροτήσουν και να διαδηλώσουν υπέρ του προέδρου Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ερντογάν αποκάλεσε την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «ομοεθνείς» και «αδέρφια», προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια και την ενόχληση της Αθήνας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, υην οργάνωση και τον συντονισμό της υποδοχής, έχει ο πρόξενος Ρόδου Μπαρίς Καλκαβάν, αφού ο έως πρότινος πρόξενος Κομοτηνής Αλί Ριζά Ακιντζί, ανακλήθηκε στην Άγκυρα, μετά τη φυγή στην Ιταλία του υποπρόξενου Νταβούτ Οτζάκ, και της συζύγου του Ντεριά που επίσης εργαζόταν στο προξενείο, οι οποίοι φέρονται να είχαν σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ευθέως για το επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016.

Για τον Καλκαβάν, που τον περασμένο Μάρτιο είχε γίνει… πρωτοσέλιδο στις τοπικές εφημερίδες της Ρόδου επειδή είχε συλληφθεί από την αστυνομία να οδηγάει «τύφλα» στο μεθύσι το διπλωματικό αυτοκίνητο, η οργάνωση της υποδοχής Ερντογάν στη Θράκη, αποτελεί κρίσιμο τεστ για την εξέλιξη της διπλωματικής του καριέρας και αυτό πιέζει αφόρητα για ένα όσο γίνεται πιο εντυπωσιακό και βέβαια επικοινωνιακό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Comments

ΠηγήΠηγή άρθρου

قالب وردپرس

Loading...