Το Apple A12 Bionic των νέων iPhones έχει επιδόσεις αντίστοιχες με τα καλύτερα desktop CPUs

0 7


Ήδη γνωρίζουμε ότι το νέο A12 Bionic chip που συναντάμε στο εσωτερικό των iPhone XS, XS Max και του επερχόμενου iPhone XR είναι εξαιρετικά γρήγορο. Αλλά το Anandtech εμβαθύνει ακόμη περισσότερο, τονίζοντας ότι διαθέτει ένα πλήθος σημαντικών βελτιώσεων σε σχέση με τον προκάτοχο. Μερικές από αυτές τις βελτιώσεις περιλαμβάνουν μια νέα ανασχεδιασμένη system cache, σημαντικές αναβαθμίσεις στους πυρήνες του CPU και στο GPU memory compression. Αν και αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες μπορεί να μην λένε πολλά σε εσάς, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται βασικά για ένα chip, το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις.

Το site προχωράει ακόμη πιο πέρα, τονίζοντας συγκεκριμένα, ότι το A12 προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις από αυτές που διαφημίζει η ίδια η Apple.

  • Οι επιδόσεις του είναι κατά 24% καλύτερες σε σχέση με το A11 chip.
  • Η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ μικρότερη, κατά 12% σε σχέση με το A11, αν και κάτω υπό έντονες διεργασίες, ο αριθμός μειώνεται.

Υπενθυμίζουμε, ότι είναι το πρώτο chip το οποίο έχει κατασκευαστεί βάσει της αρχιτεκτονικής των 7nm, που επέτρεψε την Apple να αυξήσει τις δυνατότητές του. Τα Soc της Apple έχουν πολύ μικρότερη κατανάλωση και τις διπλάσιες επιδόσεις από όλα τα Android Socs. Είναι εντυπωσιακό, το πόσο κοντά βρίσκεται το A12 Bionic SoC στους desktop επεξεργαστές, τονίζει το site.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Comments
Loading...