Κάτι “τρέχει” στην Γαλλία: Καταλήψεις πανεπιστημίων και αστυνομικοί που καλούν σε απεργία διαρκείας

0 2

Η κυβέρνηση της Γαλλίας εγκατέλειψε τα σχέδια της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα την οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει για έξι μήνες,

δήλωσε  στους βουλευτές ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την κρίση των «κίτρινων γιλέκων». Ωστόσο οι αντιδράσεις από τα Κίτρινα Γιλέκα δεν σταματούν.

Η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, που για πολλά χρόνια είναι ανταποκρίτρια μεγάλων ΜΜΕ στο Παρίσι, μεταδίδει μέσω του twitter, την πραγματική εικόνα των αντιδράσεων στη Γαλλία που φαίνεται ότι κλιμακώνονται. Η Μαρία Δεναξά μεταδίδει την είδηση για κατάληψη δύο πανεπιστημίων αλλά και την απεργία διαρκείας στην οποία καλεί συνδικάτο αστυνομικών!
Embedded video
Γαλλία: Καταλήψεις σε δυο πανεπιστήμια στο Παρίσι. Tolbiac και Censier – Sorbonne-Nouvelle. Στο βίντεο φοιτήτρια με την ντουντούκα τραγουδά «Μακρόν, πρόεδρος των Αφεντικών» =>

40 people are talking about this

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε χθες το βράδυ με ψήφους 358 υπέρ έναντι 194 κατά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, μετά από μια συζήτηση περίπου 5 ωρών.
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το αποδεικνύει επειδή αυτή η αύξηση της φορολογίας δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2019», τόνισε.
Ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός έκανε σαφές στο κοινοβούλιο ότι η αύξηση δεν θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό, δεν ανέφερε αν αυτή θα συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια του 2019 σε ενδεχόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε νωρίτερα σήμερα από τις πολιτικές και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από τους εργοδότες, να απευθύνουν μια ξεκάθαρη και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο από τα «κίτρινα γιλέκα» και τον κίνδυνο ταραχών.
militaire.gr

Πηγή άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Comments
Loading...