Η Microsoft ξεπερνάει για λίγο σε αξία την Apple και γίνεται η πιο πολύτιμη Αμερικάνικη εταιρία

0 12

Για λίγη ώρα εχθές η Microsoft ξεπέρασε την Apple σαν την πιο πολύτιμη εταιρία των ΗΠΑ. Η Microsoft έφτασε τα $813 δις σήμερα, που είναι $1 δις πάνω από την Apple. Η Apple ξεπέρασε σε αξία το 1 τρις πρόσφατα, όμως χάρη στα τελευταία της smartphones (XR, XS, XS Max) η αξία της έπεσε χάρη στις χαμηλές πωλήσεις.

Η Microsoft είχε και αυτή προβλήματα φέτος, όμως η Apple είχε πολύ μεγαλύτερα στο να βρει επενδυτές. Το τμήμα smartphones έχει μειωθεί αρκετά, με την εταιρία να προσπαθεί να μειώσει τις απώλειες ανεβάζοντας τις τιμές σε όλα της τα τηλέφωνα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να πουλήσει υπηρεσίες σαν το iCloud και το Apple Music.

Από την άλλη η Microsoft τα πηγαίνει πολύ καλά με το Azure και το Office 365, ενώ το Xbox έχε πολύ καλές προβλέψεις, για το Xbox All Access συνδρομητικό μοντέλο. Από την άλλη έχουμε ακούσει πως η Microsoft και η Sony θα ανακοινώσουν καινούριες κονσόλες σύντομα.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2018. Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα τα iPad Pro, Mac Mini και MacBook Air, που θα βγούν στα καταστήματα πάνω στην ώρα για την περίοδο γιορτών. Επίσης η συμφωνία με την Amazon ίσως φέρει περισσότερες πωλήσεις, όμως οι τιμές και των τελευταίων προϊόντων είναι στα ύψη, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του τριμήνου για να μάθουμε.Πηγή άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Comments
Loading...